MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2022-2023 mokslo metų foto galerija / IŠVYKA Į UAB „JONAVOS VANDENYS“

Išmokę gamtos ir žmogaus dalyko skyriaus „VANDUO  IR TIRPALAI“ temas, 5a ir 5️b klasių mokiniai akiratį plėtė ir pažinimo džiaugsmo ieškojo įmonėje UAB „JONAVOS VANDENYS“. Joje susipažino su vandens gerinimo įrenginiais, aplankė geriamojo vandens laboratoriją,  kurioje atliko eksperimentą (nitratų testais tyrė užterštą vandenį ir vandenį iš čiaupo), pabuvojo vandens rezervuarų patalpoje,  savo juslėmis  pažino sieros kvapą bei sužinojo daug įdomių faktų: kiek litrų vandens per parą suvartoja jonaviečiai; kiek yra vandenviečių ir nuotekų valyklų; kokia yra vandens kokybė Jonavoje (ar esame 1️0-uke?); ar teisės aktais reglamentuojamas vandens kietumas; kokios medžiagos išfiltruojamos; kur patenka nuosėdos; aprūpinimo geriamuoju vandeniu pajėgumus; su kokiais iššūkiais buvo susidūrusi įstaiga.
Išvyką vainikavo dovanėlės: visi dalyviai gavo po spalvinimo knygelę „Vandens kelias“ bei indikatorinių juostelių šulinio vandeniui išsitirti.
Mokinius lydėjo gamtos ir žmogaus dalyko mokytoja Edita Paknienė bei 5️a klasės vadovė Rita Jaruševičienė
Išmokę gamtos ir žmogaus dalyko skyriaus „VANDUO IR TIRPALAI“ temas, 5a ir 5️b klasių mokiniai akiratį plėtė ir pažinimo džiaugsmo ieškojo įmonėje UAB „JONAVOS VANDENYS“. Joje susipažino su vandens gerinimo įrenginiais, aplankė geriamojo vandens laboratoriją, kurioje atliko eksperimentą (nitratų testais tyrė užterštą vandenį ir vandenį iš čiaupo), pabuvojo vandens rezervuarų patalpoje, savo juslėmis pažino sieros kvapą bei sužinojo daug įdomių faktų: kiek litrų vandens per parą suvartoja jonaviečiai; kiek yra vandenviečių ir nuotekų valyklų; kokia yra vandens kokybė Jonavoje (ar esame 1️0-uke?); ar teisės aktais reglamentuojamas vandens kietumas; kokios medžiagos išfiltruojamos; kur patenka nuosėdos; aprūpinimo geriamuoju vandeniu pajėgumus; su kokiais iššūkiais buvo susidūrusi įstaiga. Išvyką vainikavo dovanėlės: visi dalyviai gavo po spalvinimo knygelę „Vandens kelias“ bei indikatorinių juostelių šulinio vandeniui išsitirti. Mokinius lydėjo gamtos ir žmogaus dalyko mokytoja Edita Paknienė bei 5️a klasės vadovė Rita Jaruševičienė